Нас часто питають, в чому секрет успіху Гільдії гідів, як професійної спільноти, яка об’єднує екскурсоводів та гідів-перекладачів. Як нам вдається об‘єднувати кращих з кращих, надихати їх, мотивувати і при цьому постійно не стояти на місці і вдосконалюватися?
Відповідь проста і очевидна: ми любимо те, що робимо і робимо те, що любимо.
Ми постійно шукаємо нові форми навчання для своїх гідів: лекції, майстер-класи, бесіди з фахівцями, кураторські екскурсії, участь у профільних конференціях, поїздки, презентації туристичних локації...
І чергова така поїздка, яка мала на меті показати гідам туристичні локації навколо Києва, відбулася вчора.
За один день ми встигли побувати у Етнографічному комплексі "Українське село", де завдяки зусиллям його берегині Катерини Тимошенко нас чекала презентація туристичних можливостей комплексу, цікава екскурсія музейною частиною, відвідування тропічних теплиць, дегустація крафтових напоїв за старовинними рецептами і смачний обід.
Наступним пунктом нашої поїздки було ознайомлення з Wineidea - виноробнею та студією крафтових ідей. Завдяки власнику виноробні Павлу Макогону ми не лише дізналися про те, що WINEIDEA вирощує на Київщині кілька сортів винограду (Цитронний Магарача, Совіньон Блан, Рислінг, Йоханнітер), а й провели дегустацію 5 видів вина та 3 видів міцного крафту.
Керуючий Ясногородською страусиною фермою провів нам екскурсію найстарішою страусиною фермою, розказав про туристичні можливості ферми та її переваги.
А далі ми відправилися на гостинну равликову ферму Jiffy Farm, де її власник із захопленням повідав київським гідам про розвиток равликового бізнесу і про те, чим тут дивують і пригощають туристів.
Цікаву екскурсію ми завершили дегустацією блюд вишуканої французськоі кухні (ескарго, жульени з равликів, равликову ікру), які тут роблять за авторською рецептурою та бокалом охолодженого білого вина.
Це був довгий, сповнений інформації, відкриттів, яскравих емоцій та дружнього спілкування день. Гіди отримали багато цікавої та корисної інформації, дехто вже планує складати новий маршрут з урахуванням побачених локації, і все це, згодом, буде розвивати туризм на Київщині, просувати його, адже лише справою, а не словом чи тегом ми можемо рухати туризм вгору!