Наші гіди на XI Міжнародному Фестивалі Дерунів у Коростені!

Сьогодні наш гід, Горбачова Наталя, завітала з туристами на XI Міжнародний Фестиваль Дерунів у Коростень! 
Нам цікаво, що вам більше смакує: деруни, тертюхі, кремзлики або терчаники?
Куди б ви не поїхали, в кожній країні ви знайдете варіації на тему наших дерунів. Але зватися вони будуть по різному: в Ізраїлі це блюдо називають латкес, в Чехії - брамборак, в Литві - млинці картопляні, в Польщі - пляцек, а в Швеції -Raggmunк, що можна перевести як «щетинистий монах», в Ірландії їх називають боксті.

У традиційній кухні Люксембургу це блюдо відомо під назвою gromperekichelcher, а в Норвегії це вже «Potetlomper». 
У Німеччині, картопляні оладки поширені під назвою Kartoffelpuffer, і їх їдять або солоними (як гарнір) або з солодким соусом з яблуками, чорницею, цукром і корицею, вони досить часто зустрічаються на відкритих ринках і фестивалях в холодну пору року. А ось блюдо рёшті (з швейцарської кухні) відрізняється від традиційних картопляних оладок тим, що воно не містить яєць або муки. 
У Північно-Східній Англії (зокрема, в графстві Дарем), є популярна страва відоме як Tattie fish, «Tattie» є місцевою сленговою назвою для картоплі, а слово «fish» присутній в назві тому, що млинець нагадує шматок риби.
І навіть в Америці, традиційні хеш браун - все одно лише варіація на тему дерунів)