Науково-практична конференція «Їжа в історії»

Ось і завершилася науково-практична конференція «Їжа в історії», на якої Гільдію гідів представляла наш гід, Пани Елена.
Те, що ми їмо - важлива частина ідентичності народу.
Їжа - це "невербальна мова", важливий культурний код, на якій впливає і релігія, і історичні та національні особливості.
Тож конференція "Їжа в історії" , напрочуд цікава та дуже необхідна, має велике значення. Її мета - об'єднати науковців з різних дисциплін для того, щоб виявити "білі плями" , порушити питання термінології, обговорити теорію та методики вивчення гастрономічної культури.
Завдяки спікерам НАУКОВО-ПРОСВІТНЕЦЬКОГО проекту #їzhakulturaвід КНУ, обговорення було жвавим та змістовним.
Порадував і один з найяскравіших виступів від полтавчанки Олени Щербань, етнографа, культуролога, творця фестивалю «Борщик в горщику».

фото та текс: Олена Безрук