Проект 13 chefs / 13 шефів Київ - це не тільки і не стільки про їжу. Це про Майстерність, про Талант, Харизму і про те, що нашим шеф-кухарям під силу зробити Україну кулінарної Меккою на карті світу!
Ідея званих вечер «13 шефів» виникла 2015 року у Львові. Гастрономічна культура країни швидко змінювалась і потрібен був проект, де б шефи могли показати свій рівень, отримати відгуки експертів й колег, а також обмінятись ідеями. Зараз звані вечері проекту проходять у Києві, Харкові, Дніпрі, Івано-Франківську, Тернополі й Вінниці.
Кожен з учасників проекту почергово приймає у своєму ресторані інших шефів, експертів з гастрономії й ресторанних критиків. На званій вечері шеф презентує страви, які є в меню його закладу або створені спеціально для проекту. Головна мета вечері — продемонструвати свій рівень, розкрити актуальні тренди й зробити внесок в гастрономічну історію країни.
Сьогодні заступник Голови Гільдії, Горбачова Наталя завітала на конкурсну вечерю до Tsarsky Bar, де презентував свої шедеври один з неперевершених шеф-кухарів столиці Сергій Супрун.
Київські каштани, суп з хвоста бобра з лісовими грибами, степова гадюка з фруктовим рататуєм, цесарка на подушці з перлової крупи із динним соусом, щавлева паннакота з морозивом з м’яти...
Подібні змагання вцілому підвищують рівень сучасної української кухні, змушують шефів шукати нові рецепти та поеднання продуктів, сприяють креативу та формують попит на естетичну кухню та врешті решт змінює кулінарну культуру країни.
Впевнені, що нам є чим дивувати туристів, бо ідеї наших кухарів - невичерпні, а майстерність - беззаперечна!
Смачного!