Прогулянка кращими барами столиці з гастроекспертом

Пам'ятаєте, у Ремарка: «... У підігрітий Абрікотін в останній момент додають подрібнений лід, змішують зі сливової настоянкою, попередньо збовтаним імбирним пивом, помаранчевої горілкою і крапелькою лимонного соку, потім додають вершків і відразу ж - дві краплі кюрасао. У келиху починається кристалізація; приблизно три хвилини можна спостерігати, як шари розходяться по краях. Поступово цей рух припиняється і з'являються променисті прожилки, що тягнуться з центру до країв. У вигляді стільників, наповненим медом, висять в келиху насичені кристали. Після цього додають свіжий ананасовий сік, переливають суміш в круглу кришталеву пляшку, герметично запечатують її, нагрівають і знову охолоджують у ванні протягом години до температури льоду. Сім ночей при повному місяці її виставляють на місячне світло, а потім зберігають у темряві. На неї ніколи не повинні падати промені сонця. Через рік пляшку відкорковують.
Вона-то і є основною есенцією для коктейлю досвітнього години. Але до неї додають ще одинадцять інших інгредієнтів, про які я промовчу.
... Той коктейль буде різноманітний, як саме життя. Він - діамант, численні грані якого виблискують тисячами фарб; але все-таки це єдиний діамант»...

Пам'ятаючи, що в хорошому барі - завжди десять вечора і що ставлення людини до алкоголю є проекцією його ставлення до навколишнього світу, дюжина нашіх гідів вчора мала задоволення стати учасниками гастропрогулянки з метою з'ясувати, яка вона - барна культура столиці)
Оскільки ми співпрацюємо лише з кращими з кращих, то гастропровідником цього вечора став Алексей Волков - гастроексперт, якій знається на тому, де в Києві смачно!
Він обрав п'ять закладів - різних концептуально, але кожен цікавий по своєму.
Розпочався вечір в Бар Pirogъ, де в меню ви можете відшукати рідкісну для барів Варенуху, яку тут готують за старовинними рецептами. І якщо ваші туристи хочуть щось орігінальне та автентичне - ведить їх сюди!
В продовження теми осінніх напоїв був візит в ресторан Каркас, де цієї осені готують теплі коктейлі. Тут важко обрати між грушевим з ромом і егногом на кокосовому молоці!
Далі була Чачаварня і її чарівник - Сергій Чачавар, який пригощав гостей тим, що сам варить, сам п'є і любить: чача класична, абрикосова, кавова, з тархуном, медова, грейпфрутова, з чорносливом ... З восьми запропонованих варіантів кожен знайшов свій.
Вільям Фолкнер колись сказав: «Цивілізація починається з дистиляції». І він був правий, бо чача тут - це не стільки і не тільки про міцний алкоголь. Це більше про зігрітися вогким вечором, тепло посидіти і душевно поговорити ❤️
А далі ми вирушили в улюблений і атмосферний Barmandictat - царство алкоголю, правильних звуків, найдовшої в Києві барної стійки. Тутешні бармени практично на 100% вгадали з коктейлями для наших гостей, запитавши попередньо про те, що їм подобається або які інгредієнти їм зараз хотілося б відчути.
А далі було створення власноруч вже ставшено класикою дижестива B-52 в барі СКЛАД.
Як підведення підсумків вечора - вручення сертифікатів Гільдії гідів Guides Guild кожному учаснику гастропрогулкі та обран легендарний коктейль «Зелений мексиканець», який є у всіх барних картах світу, і який родом ... з Києва!